Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Spanwand: Info & Prijzen

Een spanwand camoufleert oude, beschadigde of scheve muren en het is niet van een traditionele muur te onderscheiden. Het wordt op één dag zonder stof of breekwerken geplaatst en je geniet van een volledig afgewerkte muur. Lees hier meer over de voordelen en de prijs van een spanwand.

Ga snel naar: waarom spanwandprijsbedrukte spanwandpvc of polyesterinspiratie

 

spanwand voordelen Waarom kiezen voor een spanwand?

Moet je muur dringend opgefrist worden of is ze aan renovatie toe? Je kan alle gaatjes laten opvullen, de muur door een stucadoor laten egaliseren, ze laten herschilderen door een verver,… óf je kan voor een spanwand kiezen. Hierbij wordt een profielen kader rond de oude muur geplaatst waar een doek strak in opgespannen wordt en dient als voorzetwand.

Op die manier wordt de oude muur compleet gecamoufleerd en hoef je niets van extra kosten voorzien voor al de hiervoor genoemde werken. De oude muur moet niet verwijderd of bewerkt worden want met een spanwand heb je op één dag een kant en klare muur.

 

Kleuren & Voorzieningen

Je kan het doek in om het even welke RAL-kleur laten bedrukken of kiezen voor een bedrukte spanwand. Laat die kosten voor afwerkings- en schilderwerken dus maar snel vallen. In een spanwand kan zeer eenvoudig plaats voor lichtknoppen, stopcontacten, ventilatieroosters,… gemaakt worden. Bovendien kan je er ook verlichting of luidsprekers in laten verwerken. Een spanwand kan op elke ondermuur bevestigd worden, ze moet juist nog sterk genoeg zijn om de profielen stevig te kunnen plaatsen.

 

Isolatie & Vocht

Een spanwand of spanmuur draagt bij aan de akoestiek en isolatiewaarde van je woning. Indien gewenst, kan je nog een laag isolatie tussen het doek en de oude muur laten aanbrengen. Net als een spanplafond heeft een spanwand uitstekende vochtwerende eigenschappen dus kan je hem perfect in vochtige kamers zoals de badkamer plaatsen. Wanneer je te maken hebt met vocht in de woning of een waterlek, kan het spanplafond zonder problemen tijdelijk verwijderd worden tot de problemen opgelost zijn. Ontvang hier een prijs op maat voor jouw spanwand.

 

Spanwand prijs

Richtprijs per m²*
Spanwand uit PVC€50 - €75
Spanwand uit polyester€60 - €85
Bedrukte spanwand€90 - €100
* Benieuwd naar een prijs op maat? Klik hier voor een gratis offerte.

Dit zijn richtprijzen voor wanden van gemiddelde oppervlakte. Kies je voor een spanwand op een klein muuroppervlak, dan kan de prijs per m2 wat hoger liggen. Hoe groter het muuroppervlak dat van een spanwand moet worden voorzien, hoe lager de prijs per m2 normaal gezien zal zijn.

Het grote voordeel van een spanwand is dat het zo snel geplaatst kan worden. Hierdoor betaal je slechts weinig werkuren aan de vakman en omdat de muur niet moet afgewerkt worden, bespaar je veel geld in vergelijking met de afwerkingskosten voor een gyprocmuur.

 

spanwand-prijs

Bedrukte spanwand

Gepersonaliseerde muur: Om je muur te personaliseren kan je het doek laten bedrukken met een patroon, afbeelding of foto. Zo creëer je een uiterst unieke sfeer in je woning. Dit is ook leuk voor het inrichten van thema- of kinderkamers. Ook voor bedrijven is dit bijzonder interessant, je kan het bedrijfslogo er laten op drukken en dé eyecatcher van het gebouw maken. Zie hieronder voor inspiratie

Ruimtegevoel vergroten: In huis is het bijzonder aangenaam om afbeeldingen met veel licht en buitenlandschappen te kiezen. Dit zal het ruimtegevoel van je kamer vergroten. Het is aangeraden om afbeeldingen of foto’s met een minimum dpi-waarde (dots per inch) van 300 te nemen. Anders zal de afbeelding wazig zijn bij de printing. Het duurt ongeveer twee dagen om een spanwand te laten bedrukken.

Eenvoudig vervangen: Ben je je bedrukte spanwand na een tijdje beu? Dan kan je hem simpelweg laten vervangen door een ander doek. Het doek kan op één dag verwijderd en vervangen worden. Een bedrukte spanmuur kan zowel uit pvc als polyester gemaakt worden, wat vooral de manier van plaatsen zal beïnvloeden. Ontvang hier vrijblijvend een prijs op maat voor jouw spanwand.

 

Doek uit PVC of Polyester?

Naad & sterkte

Bij zowel pvc als polyester spanplafonds zijn overspanningen tot ongeveer 5 meter breedte mogelijk. Waar nieuwe banen beginnen blijft een naad achter. Deze lasnaden zijn echter weinig tot niet zichtbaar.

Hou er rekening mee dat een spanwand geen vaste wand is. Let daarom op met kinderen of huisdieren. Wanneer er een scherp voorwerp op de wand terecht komt, kan het doek scheuren.

 

Plaatsing

Een spanwand uit pvc wordt ook een warme spanwand genoemd. Het doek wordt namelijk onder een temperatuur van 40 à 50°C geplaatst. Door de hitte wordt het doek soepeler waardoor het makkelijker bevestigd en opgespannen kan worden. Naarmate de temperatuur daalt, wordt het doek geleidelijk strakker. Een doek uit polyester wordt op kamertemperatuur met behulp van spatels in de profielen geplaatst. Ontvang hier een prijs op maat voor jouw spanwand en maak zo eenvoudiger je keuze tussen de materialen.

 

Inspiratie & Toepassingen

 

Kinderkamer

Met een spanwand kan je een zeer originele kinderkamer creëeren. Er staat geen limiet op de mogelijkheden. Denk maar aan afbeeldingen van een prinsessenkasteel of een ruimteschip of foto’s van geliefde diertjes,… Laat je fantasie de vrije loop. Zijn de kids de afbeelding ontgroeid? Dan kan je ze eenvoudig en op één dag laten vervangen.

spanwand kinderkamer

 

Badkamer

Omdat een spanwand volledig vochtwerend is, kan hij zonder problemen toegepast worden in de badkamer of andere vochtige ruimtes. Bij behangpapier of verf bestaat er steeds de kans dat het behang gaat afschilferen of er blaasjes op de muur voorkomen door het vocht en de temperatuursverschillen. Daar heeft een spanwand helemaal geen last van.

spanplafond badkamer plaatsen

 

Inrichting zaak

Als je eigenaar bent van een reisbureau is het belangrijk dat mensen geïnspireerd worden en zin krijgen om direct te vertrekken. Daar kan een spanwand zeer gemakkelijk bij helpen. Onderstaande afbeelding is daar een voorbeeld van. Ook bij restaurants kan een spanwand met een goede bedrukking bijdragen tot het ontspannen gevoel dat de mensen er moeten krijgen. Het is ook een uitstekend idee om het logo van een bedrijf in het groot te afficheren.

spanwand ondergaande zon

 

 

 

Offertes voor een spanplafond ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde vakman en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van jouw spanplafond en een mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 plaatsers actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Professionele plaatsers