Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Spanplafond met print

Een spanplafond met print is ideaal wanneer je een nieuw plafond wil dat zo min mogelijk werk kost. Het is namelijk een kunststofdoek die je zó op je bestaande plafond aanbrengt. Je kan kiezen tussen speciale kleuren, verschillende motieven, een foto naar keuze… Een spanplafond met print maakt van elke ruimte een unieke plek. Je leest er hier alles over!

Ga snel naar:
Mogelijkheden spanplafond met print
Welke voordelen en nadelen?
Prijs spanplafond met print
Hoe plaats je een bedrukt spanplafond?
Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan

 

Wat is een spanplafond?

Een spanplafond is een vals plafond, bestaande uit een strak gespannen kunststofdoek. Een vakman maakt dit doek op maat van jouw ruimte en plaatst het onder je bestaande plafond. Net zoals bij een regulier plafond kan je ook bij een spanplafond spotjes of hanglampen aanbrengen. Wil je je spanplafond echt uniek maken? Laat het dan bedrukken met een motief, een foto of speciale kleur.

Interesse in een spanplafond met print? Vergelijk gratis en vrijblijvend 2 à 3 offertes van professionele plaatsers via onze offerteservice.

spanplafond met print

 

Mogelijkheden spanplafond met print

Een spanplafond met print is geschikt voor elke kamer in je huis. Je kan zo’n kunststof doek namelijk volledig naar wens vormgeven. Wat zijn de mogelijkheden? Een kort rijtje:

 

1. Materiaal

Je kan een bedrukt spanplafond laten plaatsen in PVC of polyester. Zo’n spanplafond is flexibel, onderhoudsvriendelijk en gemakkelijk te demonteren en terug te plaatsen. Polyester is dan wat robuuster, enkel afwasbaar wanneer het met een PU-laag bewerkt is en moeilijker te demonteren. Qua prijs en uitvoeringsmogelijkheden zijn er eigenlijk weinig verschillen.

 

2. Print

Wil je je spanplafond graag laten bedrukken? Dan zijn de mogelijkheden vrijwel oneindig. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een leuk motief of een tekst. Maar je kan ook voor een eigen foto gaan. Denk maar aan een foto van een zonsondergang in de slaapkamer of een foto van de kinderen… Op die manier maak je je ruimte echt eigen. Ben je na een tijdje uitgekeken op je foto? Dan kan je deze laten vervangen door een nieuwe.

 

3. Isolatie

Een spanplafond is ideaal om een isolatielaag achter te verstoppen. Een vakman zal de isolatie dan tussen je bestaande plafond en spanplafond plaatsen. Je kan thermisch isoleren zodat de temperatuur in je woning constant blijft, maar profiteert zo mogelijk ook van geluidsisolatie in je huis of appartement.

 

4. Afwerking

Ook op gebied van de afwerking zijn er allerlei keuzes te maken. Bij een spanplafond met print is het aangeraden om verlichting onder je doek te laten plaatsen zodat je deze niet onderbreekt. Maar je kan ook gewoon gaten voor spots laten aanbrengen. Daarnaast kan je ervoor kiezen om een geluidsinstallatie te integreren in je nieuwe spanplafond. Zo geef je je ruimte een strakke en afgewerkte uitstraling.

 

TIP: heb je hulp nodig bij het navigeren van de mogelijkheden van een spanplafond met print? Vraag advies aan een vakman. Ontvang hier gratis en vrijblijvend meerdere offertes van verschillende plaatsers.

 

Voor- en nadelen van een spanplafond met print

Het is belangrijk om even stil te staan bij de voor- en nadelen van een spanplafond met print voor je er een laat plaatsen. We zetten ze even op een rijtje:

 

  • Uniek en te personaliseren: een spanplafond met print kan je helemaal naar wens personaliseren. Op die manier komt het in elk interieur en in elke woning anders tot z’n recht.
  • Snelle plaatsing: een bedrukt spanplafond kan een vakman even snel plaatsen als een regulier spanplafond. In tegenstelling tot een gyproc plafond gaat die montage ook erg snel. Doorgaans volstaat slechts 1 dag.
  • Waterdicht: een spanplafond is 100% vochtwerend en daarom ook ideaal voor in je badkamer of keuken. Bij eventuele vochtproblemen gaat het dan ook niet beschimmelen.
  • Makkelijk in onderhoud: een spanplafond heeft weinig onderhoud nodig, want het is condens- en schimmelvrij. Is je spanplafond toch vuil? Reinig deze dan met een warm sopje en neutrale zeep.

 

  • Duurder dan onbedrukt spanplafond: een bedrukt spanplafond is duurder dan een regulier spanplafond. Daarnaast kan het prijskaartje ook oplopen door extra isolatie of een specifieke afwerking.
  • Gevoelig voor beschadiging en verkleuring: bij een bedrukt spanplafond zal het sneller opvallen als deze beschadigd is. Een scheurtje in het doek kan namelijk de hele bedrukking verpesten.

 

Prijs bedrukt spanplafond

Gemiddeld mag je rekenen op € 90 à 100 per m² (excl. btw, incl. plaatsing) voor een spanplafond met print. Uiteraard heeft de oppervlakte van het spanplafond de grootste invloed op het prijskaartje. Ook de isolatie en afwerking kunnen de totale kosten doen stijgen. Daarnaast zijn er verschillen per fabrikant en plaatser.

BELANGRIJK: dit is slechts een richtprijs. Benieuwd naar de kosten voor het plaatsen van een spanplafond met print in jouw woning of kantoor? Vraag hier vrijblijvend offertes aan bij specialisten in jouw buurt.

 

bedrukt spanplafond

 

Hoe plaats je een bedrukt spanplafond?

Een spanplafond met print laat je idealiter plaatsen door een vakman. Die beschikt over de nodige kennis en het juiste materiaal om de klus uit te voeren. Hoe je een spanplafond plaatst, hangt ook af van het gekozen type. Een specialist zal doorgaans de volgende stappen volgen:

 

STAP 1: opmeten

Het is belangrijk dat een vakman de juiste opmetingen maakt voor je spanplafond. Om een doek van de correcte grootte te bestellen, zal hij de breedste breedte en langste lengte van de ruimte opmeten en rekening houden met eventuele speling.

 

STAP 2: profielen bevestigen

De volgende stap is de montageprofielen tegen je muur of plafond bevestigen. Een vakman zorgt voor voldoende ruimte tussen je bestaande plafond en je spanplafond zodat je nog verlichting, airco, audio-installaties… zou kunnen plaatsen. Wil je graag sierlijsten? Dan zal de vakman die ook op dit moment in het proces plaatsen.

 

STAP 3: spandoek plaatsen

Laat je een PVC-doek plaatsen? Dan zal de vakman de ruimte opwarmen tot zo’n 40 à 50 °C om de doek soepel te krijgen. Een polyesterdoek plaatst hij daarentegen bij kamertemperatuur. Verder zal hij het doek in de profielen plaatsen en aanspannen. Het overtollige stuk doek kan hij dan vlot afsnijden.

 

STAP 4: openingen uitsnijden

Is je spanplafond met print mooi opgespannen? Dan moet een vakman enkel nog eventuele openingen uitsnijden voor spots of luidsprekers. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor ronde of vierkante openingen in je spanplafond. Houd er wel rekening mee dat gemaakte gaten later nog moeilijk zijn te dichten.

 

Kan ik zelf een spanplafond met print plaatsen?

Het is sterk afgeraden om je spanplafond zelf te plaatsen. Het is een precieze klus, dus het risico op schade en een verkeerde plaatsing is groot. Een vakman heeft de nodige kennis en ervaring en het juiste materiaal om een spanplafond met print te plaatsen. Met een professional heb je ook een bredere keuze aan prints.

Wil je graag een spanplafond met print laten plaatsen? Ontvang dan gratis en vrijblijvend offertes van vakmensen in jouw buurt via het offerteformulier hieronder:

 

Offertes voor een spanplafond ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde vakman en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van jouw spanplafond en een mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 plaatsers actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Professionele plaatsers