Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Spanplafond buiten

Spanplafonds zijn een populaire manier om snel een totaal nieuw plafond in je huis te plaatsen. Maar je kan een spanplafond ook buiten gebruiken om bv. het plafond van je carport, overkapping… te vernieuwen. Wat zijn de voor- en nadelen van een spanplafond buiten? Hoeveel kost het je? En waar moet je op letten voor de plaatsing? Dit én meer ontdek je in dit artikel.

Ga snel naar:
Mogelijke toepassingen
Spanplafond buiten: voor- en nadelen
Prijs spanplafond buiten
Aandachtspunten spanplafond buiten
Vergelijk gratis je offertes

 

 

Kan je een spanplafond buiten plaatsen?

Een spanplafond is een doek van PVC of polyester dat strak opgespannen wordt onder je bestaande plafond. Met zo’n spanplafond kan je eenvoudig je huidige plafond vernieuwen. Hoewel ze vooral binnenshuis voorkomen, is het ook mogelijk om een spanplafond buiten te plaatsen. Bijvoorbeeld voor je carport of overkapping. Daarbij is het wel belangrijk dat hij niet continu in contact staat met wind.

Spanplafond buiten laten plaatsen? Schakel dan een specialist in. Zo’n vakman weet hoe hij het spanplafond correct kan plaatsen en geeft je advies op maat over hoe je je spanplafond kan onderhouden. Vind een spanplafond expert in je buurt.

spanplafond buiten

 

Toepassingen spanplafond buiten

Waar kan je nu een spanplafond gebruiken buiten? We zetten een aantal van de meest voorkomende toepassingen op een rijtje:

 

1. Overkapping

Is het plafond van je vaste of vrijstaande overkapping aan vernieuwing toe? Dan is een spanplafond een perfecte oplossing. Op die manier creëer je voor je overkapping een strakke en frisse look en kan je ook gemakkelijk kabels en oneffenheden wegwerken.

 

2. Veranda

Ook voor je veranda zijn spanplafonds een goede keuze. Op die manier kan je je veranda namelijk een volledig nieuwe uitstraling geven. Je kiest dan mogelijk uit verschillende kleuren, designs en afwerkingen. Verder kan je er ook verlichting in verwerken of elektriciteitskabels en leidingen mee wegwerken. Er zijn dus heel wat mogelijkheden.

 

3. Tuinhuis

Een spanplafond in je tuinhuis plaatsen is ook mogelijk. Daarbij ben je zeker dat het doek uit de wind staat, waardoor hij langer mee zal gaan en beter te onderhouden is. Je moet er wel rekening mee houden dat zo’n plafond lager uitkomt dan je bestaande plafond. Zorg er dus voor dat je in je tuinhuis nog steeds voldoende ruimte hebt.

 

4. Carport

Tot slot kan je ook je carport een nieuwe look geven met een spanplafond. Dat is bijvoorbeeld slim wanneer het bestaande plafond verouderd of versleten is, en je op zoek bent naar een snelle oplossing. Let er wel op dat je spanplafond niet te veel blootgesteld wordt aan weersomstandigheden zoals regen, wind, sneeuw, …

 

Niet zeker of een spanplafond buiten mogelijk is?

Een vakman kan je verder informeren over de mogelijkheden voor spanplafonds buiten. Bovendien geeft deze je ook advies over wat aangewezen is voor jouw situatie. Tot slot kan een vakman natuurlijk ook je doek efficiënt plaatsen. Via onze offerteservice kan je vrijblijvend offertes voor het plaatsen van spanplafonds vergelijken. Start je aanvraag hier.

 

Spanplafond buiten: voor- en nadelen

Een spanplafond voor buiten heeft enkele voor- en nadelen. We zetten de belangrijkste hieronder op een rij:

 • Bestand tegen schimmels, algen en bacteriën: spanplafonds zijn goed bestand tegen verschillende schimmels, algen en bacteriën. Daardoor zijn ze dus geschikt voor buiten en blijft het onderhoud beperkt.
 • Vochtbestendig: een ander voordeel van spanplafonds is dat ze ook goed tegen vocht en water kunnen. Er bestaan zelfs spanplafonds die speciaal ontworpen zijn voor vochtige plekken.
 • Prijs-kwaliteitsverhouding: spanplafonds hebben een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Bovendien kan een vakman ze snel en eenvoudig plaatsen en komen er geen breekwerken aan te pas. Zo blijven de arbeidskosten beperkt.
 • Veel vormgevingsmogelijkheden: je kan je spanplafond buiten zelf vormgeven. Daarbij kan je kiezen tussen verschillende kleuren, afwerkingen, designs, …
 • Snel nieuw plafond: tot slot is een spanplafond natuurlijk ook de eenvoudigste manier om je plafond te vernieuwen en zo je volledige ruimte een frisse uitstraling te geven.

 

 • Kortere levensduur: een spanplafond wordt buiten meer blootgesteld aan verschillende weersomstandigheden zoals wind en regen. Daardoor gaan spanplafonds buiten minder lang mee.
 • Moeilijker te plaatsen: een vakman plaatst een spanplafond normaal gesproken bij warmere temperaturen. Als het buiten koud is, kan het daarom wat lastiger zijn om het doek te bevestigen.

 

Prijs spanplafond buiten

Een spanplafond buiten kost gemiddeld € 70 à 200 per m² (excl. btw en incl. plaatsing). De exacte prijs varieert en is afhankelijk van verschillende factoren zoals het soort spanplafond, de oppervlakte van je plafond, de gewenste afwerking, …

Benieuwd naar de exacte prijs voor jouw spanplafond buiten? Vraag dan zeker offertes aan bij installateurs in jouw buurt. Zo krijg je een goed beeld van de gangbare prijzen en kan je meerdere prijsvoorstellen vergelijken. Ontvang vrijblijvend prijsvoorstellen op maat.

 

 

spanplafond voor buiten

 

Aandachtspunten spanplafond buiten

Als je een spanplafond buiten laat plaatsen, zijn er enkele zaken waar je rekening mee moet houden. Een overzicht met enkele aandachtspunten:

 1. Voorzie een elektriciteitsaansluiting

  Het is nuttig om in je bijgebouw of buiten ook een elektriciteitsaansluiting te hebben, bv. voor verlichting. De kabels voor elektriciteit kan je dan makkelijk verbergen onder je spanplafond. Denk dus zeker op voorhand even na waar je een elektriciteitsaansluiting wil plaatsen, zodat je deze meteen kan verwerken in je plafond.

 2. Denk na over verlichting

  Denk ook goed na over de verlichting voor je je spanplafond laat plaatsen. Je kan je verlichting namelijk mooi verwerken in zulke plafonds. Let wel op, eenmaal open gemaakt zijn gaten voor de verlichting niet makkelijk te dichten. Als je de verlichting dus wil verplaatsen, heb je in de meeste gevallen een nieuwe doek nodig.

 3. Let op bij vriesweer

  Als het buiten vriest, moet je erg voorzichtig zijn met je spanplafond. Bij koude temperaturen is zo’n plafond namelijk heel wat gevoeliger voor scheurtjes. Zet dus zeker geen druk op je plafond wanneer de temperaturen buiten erg laag zijn.

Een vakman zorgt voor een correcte plaatsing en lange levensduur! Door een expert in te schakelen, ben je zeker dat je spanplafond correct geplaatst is. Bovendien geeft een vakman je ook tips over hoe je het doek moet onderhouden. Zo gaat je verlaagde plafond zo lang mogelijk mee. Vul het offerteformulier in voor een spanplafond buiten:

 

Offertes voor een spanplafond ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde vakman en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van jouw spanplafond en een mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 plaatsers actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Professionele plaatsers