Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Spanplafond badkamer

Een badkamer is een vochtige ruimte en dus gevoelig voor schimmelvorming. In tegenstelling tot een klassiek plafond is een spanplafond volledig vochtwerend en zal dus niet beschimmelen bij vochtproblemen. Het kan snel en goedkoop geplaatst worden en je kan het personaliseren door het te bedrukken. Ontdek hier de mogelijkheden en prijzen van een spanplafond in de badkamer.

Ga snel naar: vochtproblemenmogelijkhedenprijs & plaatsingonderhoudspanwand

 

Spanplafond badkamer: vochtwerend

Het plafond van een badkamer is meer dan gelijk welk ander plafond blootgesteld aan vocht en temperatuurverschillen. Een gepleisterd of gyproc plafond dat geverfd of behangen is, is gevoelig voor schimmelvorming bij te weinig ventilatie. Dit komt veel sneller voor dan gedacht. Hierdoor kan de verf of het behang afbladeren of verkleuren. De kosten om dit op te lossen kunnen hoog oplopen.

Een spanplafond wordt daarom erg aangeraden in de badkamer aangezien het doek 100% vochtwerend is. Bij eventuele vochtproblemen gaat het niet beschimmelen, verkleuren of blaasjes vormen. Het plafond kan gemakkelijk gedemonteerd worden om onderliggende problemen op te lossen. Bovendien kunnen ventilatieroosters probleemloos ingewerkt worden. In een ruimte waar hygiëne voorop staat is een spanplafond de beste optie. Je kan hier gratis prijzen op maat ontvangen.

 

Mogelijkheden

1) Akoestiek

Meubels, gordijnen en zetels nemen geluidstrillingen op waardoor de akoestiek in je ruimte verbetert. In een badkamer zijn deze dingen meestal niet aanwezig. De muren in een badkamer zijn veelal met tegeltjes bekleedt en wastafels zijn vaak uit natuurstenen, porselein of glas gemaakt. Dit zorgt ervoor dat de geluidstrillingen afgestoten worden en het geluid weergalmt. Dit is ongezellig en creëert een kil gevoel in de ruimte.

Dit kan je eenvoudig voorkomen door een spanplafond te plaatsen. Er bestaan akoestische spanplafonds die voorzien zijn van micro gaatjes die de geluidstrillingen opnemen en ze in een achterliggende laag isolatie absorberen. Zo wordt het geluid niet weerkaatst naar de ruimte en geniet je van een aangename en warme sfeer in de kamer. Dit type spanplafond kan overal toegepast worden: in de keuken, leefruimtes maar evengoed als plafond in de badkamer.

 

2) Verlichting

Er zijn meer mogelijkheden qua verlichting voor een spanplafond dan voor een klassiek plafond. Zo kan je gaan voor een spanplafond met spotjes of met hangende lichtpunten (de klassieke hangende lampen), maar bij een spanplafond is het ook mogelijk om de verlichting boven het doek te plaatsen. Dit heet een lichtplafond.

Het licht schijnt hier door het doek en creëert zo een warm en egaal licht met minder schaduwvorming. Dit type verlichting wordt vaak toegepast bij spanplafonds in de badkamer. Zeker tijdens een bad is het heerlijk ontspannen onder dit indirecte licht. Wens je een prijs op maat te ontvangen voor de mogelijkheden qua verlichting voor het spanplafond in jouw badkamer? Je kan hier gratis prijzen ontvangen.

 

3) Speakers of geluidsboxen inwerken

Op dezelfde manieren als bij de verlichting, kunnen er boxen in het spanplafond van de badkamer geïntegreerd worden. Zichtbaar, bijvoorbeeld in de hoeken van de muren of onzichtbaar, achter het doek verwerkt.

 

4) Kleur en type doek

Je kan het doek van je spanplafond in gelijk welke kleur of print laten bedrukken. Zo kan je het plafond van je badkamer volledig personaliseren. Je kan bij de keuze van het doek ook kiezen voor een matte of een glanzende uitvoering. Wat het materiaal van het doek betreft, heb je keuze tussen PVC en polyester. Een doek uit polyester is iets duurder dan eentje uit PVC maar biedt meerdere mogelijkheden op gebied van verlichting en oppervlakte van het plafond. Lees hier meer over de verschillende soorten spanplafonds.

 

spanplafond badkamer plaatsen

Spanplafond badkamer prijs

Soorten spanplafondsRichtprijs per m2
(excl. btw en incl. plaatsing)
Standaard spanplafond (pvc of polyester)± €70 à €90
Akoestisch spanplafond± €100 à €150
Spanplafond met print± €90 à €100
Lichtdoorlatend spanplafond± €130 à €160
Ant-bacterieel spanplafond± €100 à €200

Benieuwd naar een prijs op maat? ✓ Ontvang hier gratis offertes.

Hou er rekening mee dat bovenstaande prijzen gelden voor ruimtes van gemiddelde grootte. In kleinere ruimtes kan de prijs per m2 wat hoger uitvallen. Hoe groter de oppervlakte van het te plaatsen spanplafond, hoe lager de prijs per vierkante meter normaal gezien ligt.

 

Spanplafond badkamer plaatsen

In tegenstelling tot een standaard plafond wordt een spanplafond op zeer korte tijd geplaatst: meestal kan dit op één dag gebeuren. De plaatsing gebeurt zonder kap- of breekwerk. Je badkamer blijft hierdoor volledig stofvrij. De plaatsing van een PVC spanplafond gebeurt bij een temperatuur van 40 à 50°C. Door de warmte wordt het doek soepeler waardoor het makkelijker bevestigd kan worden. Naarmate de temperatuur daalt, wordt het doek strakker. Een polyester spanplafond wordt op kamertemperatuur geplaatst.

Met een spanplafond kan je je plafond verlagen. Dit is interessant in huizen met hoge muren, waar veel energie verloren gaat. Ook wanneer je geen ruimteverlies wil, is het is perfect mogelijk om een spanplafond te plaatsen: 1 à 2 cm is voldoende als constructieruimte.

 

Onderhoud

Een spanplafond is gemakkelijk te onderhouden. Met een vochtig doekje krijg je het meeste vuil al weg. Bij hardnekkiger vuil mag je gerust op het spanplafond schrobben. Wanneer je het plafond schoonmaakt met een borstel, wees dan voorzichtig dat er geen scherpe punten het doek raken. Anders is er een kans dat het gaat scheuren.

 

spanplafonds badkamer

Spanwand badkamer

Een spanwand geniet van dezelfde voordelen als een spanplafond. Deze is ook volledig waterdicht en daarom uitstekend geschikt in de badkamer. Een spanwand wordt net als een spanplafond op één dag en zonder grote werken geplaatst. Ook deze wand kan je volledig personaliseren door hem te laten bedrukken met een foto, motief of kleur.

Richtprijs per m²*
Spanwand uit PVC€50 - €75
Spanwand uit polyester€60 - €85
Bedrukte spanwand€90 - €100
* Benieuwd naar een prijs op maat? Klik hier voor een gratis offerte.

Opgelet: ook hier geldt dat de prijs per m2 voor kleine oppervlaktes wat hoger kan liggen.

 

Gespecialiseerde vakman vinden voor spanplafond badkamer

Een spanplafond plaatsen in de badkamer moet door een ervaren vakman gebeuren. Het plaatsen van het doek vraagt een zeer specifieke vakkennis waar de doe-het-zelver doorgaans geen ervaring mee heeft. Via onze offerteservice kan je in één klik in contact komen met vakmannen uit jouw buurt. Je ontvangt van hen prijzen op maat van jouw project, dit geheel gratis en vrijblijvend. Op die manier kan je zeer eenvoudig de prijzen van verschillende vakmannen vergelijken.

 

Offertes voor een spanplafond ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde vakman en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van jouw spanplafond en een mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 plaatsers actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Professionele plaatsers