Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Spanplafond schuin dak

Wil je een spanplafond laten plaatsen, maar heb je een schuin dak dat tot de nok doorloopt? Goed nieuws, ook in dat geval is een spanplafond zeker een mogelijkheid. Hoe plaatst een vakman zo’n spanplafond voor een schuin dak? Hoeveel kost dit gemiddeld per m²? En welke aandachtspunten hou je best in het achterhoofd? Je ontdekt het hier.

Ga snel naar:
Mogelijke toepassingen
Kosten spanplafond schuin dak
Hoe spanplafond onder schuin dak plaatsen?
Belangrijke aandachtspunten
Vraag vrijblijvend je offertes aan

 

 

Waarom een spanplafond onder een schuin dak plaatsen?

Een spanplafond onder een schuin dak is mogelijk, zolang de vakman goed rekening houdt met de hellingsgraad. Alleen zo kan hij het spandoek perfect op maat maken. Is dat het geval? Dan profiteer je met een spanplafond onder een schuin dak van dezelfde voordelen als onder een plat dak:

 • Snelle plaatsing: een spanplafond is binnen 1 dag onder een schuin dak te plaatsen. En dat zonder sloopwerken of stofvorming.
 • Vele uitvoeringen: spanplafonds zijn beschikbaar in verschillende kleuren, afwerkingen, designs, … Daarnaast zijn er meerdere functionaliteiten om uit te kiezen. Denk bv. aan anti-bacteriële, lichtdoorlatende of geluiddempende spanplafonds.
 • Onderhoudsarm: spanplafonds zijn anti-statisch, vochtwerend, … En hoopt het vuil zich na verloop van tijd toch op? Geen probleem, een spanplafond kan je eenvoudig reinigen met een zachte, vochtige doek.
 • Goed te combineren met isolatie: een spanplafond is perfect als afwerking voor meerdere isolatiematerialen. Doorgaans isoleert een vakman dan de ruimte tussen het spandoek en het bestaande plafond.

Spanplafond plaatsen onder een schuin dak? Een vakman helpt je graag verder. Vergelijk vrijblijvend voorstellen van meerdere vakmensen actief in jouw buurt via onze gratis offerteservice.

spanplafond schuin dak

 

Mogelijke toepassingen

Wat zijn de gangbare toepassingen voor een schuin spanplafond? We zetten 3 vaak voorkomende projecten kort op een rij:

 

1. Zolder met schuin dak

Een spanplafond is een ideale optie om je schuine dak op zolder langs binnen af te werken. Met zo’n verlaagd plafond geef je een moderne uitstraling aan je zolder en kan je het als een echte woonruimte gebruiken. Daarnaast is het een goede keuze als je jouw schuine dak langs binnen wil isoleren. Hier zie je na het plaatsen van het schuine spanplafond namelijk niks meer van terug!

 

2. Badkamer met schuin dak

Spanplafonds zijn vochtwerend en daarom ook ideaal voor je badkamer. Dit vanwege de grote hoeveelheid vocht die tijdens het douchen ontstaat. Heb je een badkamer zonder ramen? Dan kan je het spanplafond ook gemakkelijk combineren met ventilatieroosters of badkamerventilatoren.

 

3. Keuken met schuine wanden

Spanplafonds zijn ook bruikbaar in keukens met schuine wanden. Zo bescherm je ze tegen condens die tijdens het koken ontstaat, en vermijd je de vorming van schimmels en vochtplekken. Ook is het een goede manier om verouderde muren af te dekken. Ze functioneren dus als een soort voorzetwanden.

LET OP: spanwanden zijn niet hetzelfde als vaste wanden. Scherpe voorwerpen kunnen er mogelijk doorheen scheuren.

 

Spanplafond onder schuin dak? Schakel een vakman in!

Wil je een schuin spanplafond laten plaatsen? Maak dan zeker gebruik van onze gratis offerteservice en kom in contact met 2 à 3 vakmensen actief in jouw buurt. Zo profiteer je altijd van gericht advies, prijzen op maat en een mooi eindresultaat. Start je aanvraag hier.

 

Kosten spanplafond schuin dak

Gemiddeld moet je rekenen op € 70 à 200 per m² (excl. btw, incl. plaatsing) voor een spanplafond onder een schuin dak. Een schuine spanwand is daarentegen wat goedkoper. Hiervoor betaal je zo’n € 50 à 100 per m² (excl. btw, incl. plaatsing). De precieze kosten zijn altijd afhankelijk van de totale oppervlakte, het gekozen materiaal, overige functies, … Een compleet overzicht van spanplafond prijzen:

Hoe spandoek toepassen?Mogelijke optiesRichtprijs per m² (excl. btw, incl. plaatsing)
Spanplafond onder schuin dakStandaard spanplafond€ 70 - 90
Bedrukt€ 90 - 100
Geluiddempend€ 100 - 150
Lichtdoorlatend€ 130 - 160
Anti-bacterieel€ 100 - 200
Schuine spanwandenStandaard spanwand€ 50 - 85
Bedrukt€ 90 - 100

LET OP: dit zijn enkel richtprijzen. De kosten verschillen namelijk niet alleen per project, maar ook van vakman tot vakman. Vergelijk vrijblijvend voorstellen van meerdere specialisten actief in jouw buurt via onze gratis offerteservice.

 

Hoe spanplafond onder schuin dak plaatsen?

Hoe gaat de plaatsing van een spanplafond onder een schuin dak in zijn werk? Dit is grotendeels afhankelijk van het gekozen materiaal: PVC of polyester. Een kort overzicht:

 

1. PVC spanplafond onder schuin dak

PVC spanplafonds zijn onder schuine daken te plaatsen bij een temperatuur van 40 – 50 ºC. Ze staan daarom ook bekend als warme spanplafonds. Deze temperatuur is nodig zodat het materiaal genoeg versoepelt. Een vakman maakt daarna gebruik van een klemsysteem om het spanplafond op te spannen. Gaat het om een schuin dak? Dan houdt de vakman ook rekening met de hellingsgraad om de juiste afmetingen precies te berekenen.

 

2. Polyester spanplafond onder schuin dak

Polyester hoeft niet bij hoge temperaturen te worden geplaatst en staat daarom ook bekend als het materiaal voor een koud spanplafond. Hierbij gebruikt een vakman een doek dat nét iets groter is dan de nodige afmetingen. Deze rolt hij vervolgens met een mes in de profielen. Ook voor een koud spanplafond houdt de vakman rekening met de hellingsgraad bij een schuin dak.

 

Belangrijke aandachtspunten

Waar moet je op letten als je een spanplafond voor je schuine dak overweegt? Een aantal van de belangrijkste factoren op een rijtje:

 • Overgang in het plafond:  heb je een schuin dak dat op een bepaald punt overloopt in een plat gedeelte? Dit is ook goed op te lossen met een spanplafond. Zo maakt een vakman gebruik van een onzichtbaar profiel (rappelharpoen) om de delen van het spanplafond naadloos in elkaar over te laten lopen.
 • Spanplafond schoonmaken: schuine spanplafonds zijn erg gemakkelijk te onderhouden. Zo worden ze nauwelijks vies en is eventuele vervuiling simpel weg te werken met warm water en een neutraal schoonmaakmiddel.
 • Zelf plaatsen of vakman: bevestig je zelf een spanplafond onder een schuin dak? Dan spaar je de arbeidskosten van een vakman uit. Doe-het-zelven is echter niet aanbevolen, aangezien het precies werk is waarbij al snel iets fout kan gaan. Daarnaast loop je meerdere mooie voordelen mis zoals een garantie op de plaatsing, een snelle uitvoering van de werken, …

 

Geld voor je spanplafond besparen = offertes vergelijken

Wil je zo voordelig mogelijk een spanplafond laten plaatsen voor een schuin dak? Vergelijk dan vrijblijvend voorstellen van meerdere ervaren vakmensen actief in jouw buurt en profiteer van gericht advies en meerdere prijzen op maat. Start je aanvraag nu via het onderstaande offerteformulier:

 

Offertes voor een spanplafond ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde vakman en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van jouw spanplafond en een mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 plaatsers actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Professionele plaatsers