Spanplafond plaatsen: Techniek & Prijs

Een spanplafond plaatsen opent vele mogelijkheden. Lees hier wanneer een spanplafond plaatsen voor jou een ideale oplossing is en uit welke materialen dit kan. Kan er isolatie onder geplaatst worden en wat kost het zoal om een spanplafond te laten plaatsen? Lees het allemaal in onderstaand artikel.

 

spanplafond plaatsen prijsWanneer een spanplafond plaatsen?

Wanneer je huidige plafond niet meer in goede staat is of de huidige constructie niet meer stevig genoeg is, biedt een spanplafond de perfecte oplossing. Doordat het plafond met profielen aan de muren wordt opgehangen, hoeft het bestaande plafond niets van gewicht te dragen.

Bovendien kan je net als bij een gewoon plafond alle soorten verlichting plaatsen. Een spanplafond kan op één dag geplaatst worden, en je hoeft er je meubels zelfs niet voor te verplaatsen. Er zijn geen kapwerken nodig dus je zit niet in het stof tijdens deze werken.

 

Hoe een spanplafond plaatsen?

Een spanplafond kan gemaakt worden uit pvc of uit polyester. Beide kennen ze een andere plaatsingstechniek. Lees hieronder meer over de manier van plaatsen per materiaal.

 

Polyester spanplafond plaatsen

Een polyester spanplafond wordt met behulp van spatels op kamertemperatuur in het profiel geplaatst. Daarom wordt het ook wel een koud spanplafond genoemd. Het polyester doek kan naadloos tot een breedte van 5m aangebracht worden. Doordat er geen naden zijn, oogt het plafond zeer strak en modern.

Het sterke punt van polyester is de sterkte ervan. Hierdoor kan je een onbeperkt aantal gaten maken voor verlichting. Het doek is zowel bestand tegen kleine gaatjes voor spots als voor grote gaten voor lichtkoepels.

 

Een pvc of polyester spanplafond plaatsen? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan bij gespecialiseerde ondernemingen en vergelijk de prijzen.
✓ Klik hier om offertes aan te vragen en vergelijk!

 

PVC spanplafond plaatsen

Een PVC spanplafond of een warm spanplafond wordt aan de hand van een hittekanon opgespannen bij 50° C à 60° C. Door de warmte krimpt het doek waardoor er geen plooien of doorzakkingen meer zijn en het doek strak opgespannen wordt.

Deze variant heeft om de 1,5m een naad nodig. Een spanplafond uit PVC wordt met een harpoen- of klemsysteem opgehangen. Deze profielen worden op de muren bevestigd waarna het doek er doorgetrokken en opgespannen wordt.

 

spanplafond plaatsen voorbeeld

 

Prijs spanplafond plaatsen

Een standaard spanplafond plaatsen kost gemiddeld genomen tussen de €70 en €80 per m². Een spanplafond uit polyester laten plaatsen kost ongeveer tussen €75 en €80 per m². De variant uit PVC is iets goedkoper; daarvan komt de prijs gemiddeld neer op een €70 à €75 per m². De prijs kan natuurlijk oplopen naargelang het aantal lichtpunten en of je een isolatielaag wenst aan te brengen. Ook de kleur en de print zullen de prijs sterk beïnvloeden.

De prijs wordt uiteraard beïnvloed door de grootte van het te plaatsen plafond en de vorm ervan. In kleine of moeilijk te bereiken ruimtes kan de prijs per vierkante meter dan ook wat hoger dan bovengenoemde richtprijzen liggen.

Benieuwd naar een prijs op maat voor het laten plaatsen van jouw spanplafond? Vraag gratis offertes aan op onze offertepagina en vergelijk de prijzen.
✓ Klik hier om prijzen aan te vragen bij verschillende gespecialiseerde firma’s.

 

Spanplafond met isolatie

Meestal wordt er tussen het bestaande plafond en het spanplafond een dunne laag van isolatie aangebracht. Zowel thermische als akoestische isolatie is mogelijk. Eén centimeter aan isolatie volstaat om de ruimte akoestisch te isoleren.

Je kan een spanplafond ook gebruiken als afwerking van de geluidsisolatie van je plafond. Lees er hier meer over.

 

 

 

Offertes voor een spanplafond ontvangen?

Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van jouw spanplafond en een mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 plaatsers actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende plaatsers