Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Spanplafond keuken

Het plafond in de keuken is dagelijks blootgesteld aan kookdampen, een hogere luchtvochtigheid, … Daardoor kan deze na verloop van tijd verkleuren. Wil je een lelijk plafond snel wegwerken? Dan is een spanplafond in de keuken een goede oplossing. Ontdek hier meer over de verschillende spanplafond oplossingen en hoeveel een spanplafond in de keuken kost.

Ga snel naar:
Mogelijke uitvoeringen
Prijs spanplafond keuken
Waarom vertrouwen op een expert?
Vraag vrijblijvend offertes aan

 

 

Waarom kiezen voor een spanplafond in de keuken?

 • Snelle & stofloze plaatsing: een spanplafond staat garant voor een vlotte, stofvrije plaatsing. Een vakman plaatst zo’n verlaagd plafond namelijk onder je bestaande plafond. Daardoor zijn grote breekwerken overbodig en hoef je je keuken dus niet volledig leeg te maken voor de plaatsing.
 • Vochtbestendige oplossing: spanplafonds zijn vochtbestendig en ook bacterie- en schimmelwerend. Zo is dit type plafond een ideale hygiënische keuze in condensrijke ruimtes zoals de badkamer en de keuken.
 • Onderhoudsvriendelijk: tijdens de grote schoonmaak wil je ongetwijfeld ook eens je plafond reinigen. Ook dat is eenvoudig bij een spanplafond. Een vochtige doek met detergent volstaat.
 • Warmtebestendig & brandveilig: in de keuken variëren de temperaturen behoorlijk en is brandgevaar reëel. Wil je zeker zijn van een brandwerend spanplafond? Dan moet je rekening houden met de juiste certificering (M1- & S1-classificatie).
 • Strakke oplossing: een naadloos en strak design bekom je eenvoudig dankzij dit type verlaagd plafond. Elektrische kabels, ventilatiebuizen, … werk je bovendien makkelijk weg tussen het bestaande plafond en het spanplafond.
 • Vele uitvoeringen: een spanplafond voor de keuken wordt op maat ontworpen. Wil je een doek in 1 enkel kleur? Of had je iets specifiekers in gedachten? Het is allemaal mogelijk.

Een spanplafond in de keuken plaatsen? Het kan! Neem hiervoor contact op met een professionele plaatser van spanplafonds. Die adviseert je graag verder. Start hier je aanvraag.

spanplafond in keuken

 

Spanplafond in de keuken: mogelijkheden

Een spanplafond in de keuken is een prima keuze als je een snelle, strakke en vochtwerende oplossing zoekt. Bovendien kan je je vals plafond volledig naar wens vormgeven. Welke mogelijkheden heb je zoal? We zetten ze voor je op een rij:

 

1. Soorten spanplafonds

Een spanplafond is verkrijgbaar in 2 verschillende materialen: PVC of polyester. Deze keuze is bepalend voor de plaatsingsmethode van je spanplafond. Een overzicht:

 • Spanplafond in PVC: bij het plaatsen van een spanplafond in PVC wordt de kamer verwarmd tot zo’n 40 à 50 °C. Dit maakt de plafonddoek soepel, waardoor een vakman deze eenvoudig kan opspannen langs de profielen. Dit type doek staat ook bekend als een ‘warm spanplafond’.
 • Spanplafond in polyester: dit type noemen we ook een ‘koud spanplafond’. De plaatsing gebeurt bij kamertemperatuur. Daarvoor bevestigt een vakman profielen aan het plafond en rolt hij vervolgens het doek in die profielen.

 

2. Mogelijke uitvoeringen

De keuze is niet begrensd tot polyester of PVC. Spanplafonds kan je ook in verschillende uitvoeringen verkrijgen. Hieronder vind je alvast de meest gekozen toepassingen:

 • Akoestisch spanplafond: dit type spanplafond verbetert de akoestiek en vermijdt een vervelende nagalm in de keuken. Dit dankzij ontelbare microperforaties die de geluidstrillingen absorberen. In combinatie met een laagje isolatie zorgt dit plafond ook voor een uitstekende warmte- en luchtcirculatie.
 • Lichtplafond: in dit geval is het spanplafond een lichtdoorlatend doek. Tussen het bestaande plafond en het doek integreert een vakman op strategische plaatsen verlichting. Zo krijg je een indirect, egaal licht dat lijkt op natuurlijk daglicht. Daardoor komt dit plafond vaak voor in kantoorgebouwen.
 • Klimaatplafond: in combinatie met een lucht-lucht warmtepomp wordt verwarmde of gekoelde lucht tussen het spanplafond en het oude plafond geblazen. Dit zorgt voor een aangenamere warmte- en koudeverspreiding in de desbetreffende ruimte.
 • Anti-bacterieel spanplafond: deze oplossing is uitermate geschikt in gebouwen waar hygiëne een topprioriteit is. Denk maar aan (groot)keukens, voedselverwerkende bedrijven, operatiekwartieren, … Het spanplafond is bewerkt met een anti-bacterieel middel.

 

3. Esthetische keuzes

Naast al die verschillende types heb je ook nog een ruime keuze aan esthetische realisaties. Denk maar aan verschillende kleuren, afwerkingen, … Een tipje van de sluier:

 • Verschillende kleuren: wens je een spanplafond in effen zwart of wit? Of zoek je een verlaagd plafond in een speciaal kleur? Bijna alle RAL-kleuren zijn mogelijk.
 • Diverse afwerkingen: al deze kleuren kan je ook in mat, satijn, metallic of hoogglans laten vervaardigen. Let wel, een polyester plafond is enkel beschikbaar in een matte afwerking.
 • Reliëf: vooral bij glanzende, gelakte spanplafonds komen specifieke reliëfs vaak voor. Een plafond in marmerlook is bijvoorbeeld een erg stijlvolle keuze.
 • Prints: wil je een unieke print op het spanplafond in je keuken? Elke decoratieve print is mogelijk, maar niet standaard verkrijgbaar. Dergelijk maatwerk kost dus iets meer.

 

4. Afwerking spanplafond

Er gaat wel wat planningswerk aan vooraf om een spanplafond op maat te bezorgen. Om bv. verzekerd te zijn van een correcte belichting maakt een plaatser eerst een gedetailleerd lichtplan op. Zo heb je gegarandeerd de juiste hoeveelheid lichtinval in je keuken. Hij bekijkt ook nauwgezet waar je rookmelder en ventilatieroosters moeten komen. Zo kan hij ze mooi in het plafond inwerken.

 

Welk spanplafond in mijn keuken kies ik het best?

Spanplafonds zijn vanwege hun hygiënische en brandveilige eigenschappen ideaal om in een keuken te plaatsen. Gaat het om een grote keuken? Kies dan voor een doek in polyester waarmee je grote overspanningen kan realiseren (> 5 m). Hoe je plafond er dan precies uitziet, is iets dat je beter met een ervaren plaatser bespreekt. Wil je een verlichtingsplan integreren? Of een akoestisch eiland laten plaatsen? Dan helpt hij je graag verder.

Spanplafond plaatsen? Kom in contact met een professional actief in je regio en ontvang verschillende offertes op maat van jouw project. Start hier je aanvraag.

 

Spanplafond keuken prijs

De prijs voor een spanplafond in de keuken hangt voornamelijk af van het type plafond, de totale oppervlakte van je realisatie en de afwerking (kleur, print, …). De gemiddelde kostprijzen op een rij:

Type spanplafondPrijs per m² (excl. btw, incl. plaatsing)
Standaard spanplafond€ 70 à 90
Akoestisch spanplafond€ 100 à 150
Lichtdoorlatend spanplafond€ 130 à 160
Anti-bacterieel spanplafond€ 100 à 200

LET OP: de prijzen in de tabel zijn richtprijzen. Ontvang je graag prijzen op maat? Neem dan contact op met een spanplafond specialist. Die helpt je graag verder met het realiseren van je nieuwe verlaagde plafond in de keuken. Ontmoet een expert actief in je regio.

 

spanplafond keuken

 

Waarom vertrouwen op een spanplafond expert?

Een spanplafond plaatsen doe je beter niet zelf. Schakel daarvoor altijd een ervaren plaatser in. Zo ben je zeker van…

 • Persoonlijk advies: een vakman komt langs en bekijkt de staat van je huidige keukenplafond. Vervolgens meet hij alles gedetailleerd op en bespreekt met jou je wensen.
 • Ontwerp op maat: op basis van de verkregen informatie gaat hij aan de slag. Wil je bijvoorbeeld een persoonlijk ontwerp in plaats van een standaard doek? Dan regelt hij dit in deze fase van de plaatsing.
 • Precieze plaatsing: vervolgens installeert hij het doek geheel volgens de regels van de kunst. Het resultaat is een strak opgetrokken plafonddoek zonder zichtbare naden. Of je keuze nu uitgaat naar een matte of hoogglans realisatie, het eindresultaat oogt altijd prachtig.
 • Nette afwerking: een persoonlijk verlichtingsplan, een nette afwerking rond de afzuigkap boven het kookeiland, mooi geïntegreerde ventilatieroosters, … Een professional houdt niet alleen rekening met alle praktische, maar ook met alle visuele details.

 

Vergelijk offertes & bespaar op je spanplafond

Wil je graag een spanplafond in de keuken plaatsen? Neem dan contact op met verschillende plaatsers. Zo kan je niet alleen prijzen vergelijken, maar ook realisaties, adviezen, materialen en uitvoertermijnen. Op deze manier maak je de beste keuze voor jouw project.

Gratis professionals vergelijken? Dat kan! Vul het onderstaande offerteformulier in en ontvang binnen enkele werkdagen 2 à 3 prijsvoorstellen op maat:

 

 

Offertes voor een spanplafond ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde vakman en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van jouw spanplafond en een mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 plaatsers actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Professionele plaatsers