Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Spanplafond woonkamer: 4 voorbeelden

Is het plafond in je woonkamer aangetast door jarenlange blootstelling aan rook? Ziet het er vies en verkleurd uit? Dan is een spanplafond in de woonkamer de perfecte oplossing. Geen idee hoe jouw realisatie eruit zou zien? Laat je dan inspireren met deze 4 voorbeelden.

Ga snel naar:
INSPIRATIE 1: zwart spanplafond in hoogglans afwerking
INSPIRATIE 2: spanplafond met ingewerkte spots
INSPIRATIE 3: spanplafond met foto
INSPIRATIE 4: neutraal spanplafond in luxueuze woonkamer

 

 

Waarom kiezen voor een spanplafond in de woonkamer?

Een spanplafond in de woonkamer heeft veel voordelen. Waarom zou je bv. kiezen voor deze oplossing? We zetten de pluspunten voor je op een rijtje:

  • Snelle oplossing: wist je dat een spanplafond vaak binnen 1 dag geplaatst is? Het eindresultaat bedekt het oorspronkelijke plafond zonder al te veel extra werk. Bovendien zijn ze makkelijk te onderhouden.
  • Stofvrije plaatsing: een vakspecialist spant een spanplafond net onder je bestaande plafond, dat meestal uit 1 stuk bestaat. Tijdens de plaatsing zijn er dus geen breekwerken.
  • Nette afwerking: doordat er extra ruimte ontstaat tussen het bestaande plafond en het spandoek, kan dit prima gebruikt worden om loshangende kabels, technische elementen en ventilatiekanalen te verstoppen.
  • Unieke uitvoering: binnen het aanbod van spanplafonds heb je keuze uit talloze uitvoeringen. Verderop ontdek je meer over de keuze- en designmogelijkheden van spandoeken.
  • Goede prijs-kwaliteitsgarantie: de kostprijs voor een spanplafond in de woonkamer is gemiddeld 70 à 200 per m² (excl. btw, incl. uitvoering). Als je rekening houdt met dat je spanplafond gemiddeld 25 à 30 jaar meegaat, mag wel worden gezegd dat dit een renovatie is met een optimale prijs-kwaliteitverhouding.

Wil je een spanplafond in je woonkamer plaatsen? Neem dan contact op met een expert. Die helpt je graag verder, geeft advies en maakt een offerte op. Vul het gratis aanvraagformulier in.

 

INSPIRATIE 1: zwart spanplafond in hoogglans afwerking

spanplafond woonkamers

Niets is zo tijdloos als de combinatie van zwart en wit in je interieur. In deze woonkamer speelt het zwarte, glanzende plafond de hoofdrol. Door de fijne lambrisering in het interieur wit te verven, ontstaat een unieke look en feel: het lijken wel kaders van schilderijen. De glanzende doek weerkaatst de ruimte en laat deze zo groter ogen. Iets wat je niet meteen zou verwachten van een zwart plafond.

 

INSPIRATIE 2: spanplafond met ingewerkte spots

spanplafond in woonkamer

Wil je spotjes in je plafond wegwerken? Dan is een spandoek de oplossing. In dit moderne interieur zijn zowel led-spots als -stroken in het spanplafond verwerkt. Door de glanzende uitvoering oogt de ruimte groter en het creëert daarnaast de illusie dat de woonkamer nog beter verlicht is. Ideaal wanneer het plafond net iets lager is dan in een standaardwoning.

 

INSPIRATIE 3: spanplafond met foto

woonkamer spanplafond

Op zoek naar een unieke realisatie? Dan is een spanplafond met print mogelijk. In dit voorbeeld koos de eigenaar voor de afdruk van een orchidee. Hou je meer van een mooie wolken- of sterrenhemel? Of wil je een uniek patroon om van je plafond een ware eyecatcher te maken? Weet dan dat de mogelijkheden voor een bedrukt spanplafond zo goed als eindeloos zijn.

 

INSPIRATIE 4: neutraal spanplafond in luxueuze woonkamer

kosten spanplafond woonkamer

Komt een spanplafond alleen tot z’n recht in moderne interieurs? Nee, je ziet dat ook een woonkamer met klassiekere elementen baat heeft bij een spanplafond. In dit voorbeeld koos de eigenaar voor een neutrale uitvoering met ingebouwde spotjes. Zo blijft de aandacht gevestigd op het statige interieur met marmeren elementen en een donkere hardhouten planken vloer.

 

Bespreek ideeën voor een spanplafond in de woonkamer met je expert!

Geïnspireerd door 1 van de 4 bovenstaande uitvoeringen? Of heb je zelf al een moodboard gemaakt? Schakel dan eerst een spanplafond expert in. Samen kijken jullie dan naar de mogelijkheden en bespreken jullie het project. Welk soort spanplafond is geschikt in jouw situatie? Hoe moet deze eruit zien? Daarna zorgt hij voor een perfecte plaatsing!

Interesse? Kom in contact met een expert actief in je regio via het offerteformulier.